Pages

Wednesday, September 15, 2010

ManikmanikHijau

 semalam ade banyak gile bunga cantik2 kt cowboy tu. geram gileeeee xsempat pilih!


Semalam boring tau duduk rumah. So aku ajak mama keluar. Tengok2 ramai pulak cousin2 dan makcik pegi skali. Mule2 bising discussion kt hall tu, aku la ni. Tatau nk pegi mana. Mahkota Parade ade, Dataran Pahlawan, Mydin Mall besar, Jusco Baru, Hang Tuah Malls ade, Afamosa pun mcm best. Last2 pegi Jusco Baru sbb xpena pegi lg. Rupe2nye dekat ngn Taman Chempaka tempat aku shopping bazar ari tu. Ari tu bazar da la beli 8 tudung, pastu kt Jusco beli lagi.


>_> aduh. Tapi beli satu je la kt kedai BYN. hehe. byn eh, bukan mr bean ke ataupun bin coursemate aku tu. xmungkin die bukak kedai muslimah dan tudung haha, bole gempa bumi klau tu kedai die ;DD Gel eyeliner yg da lame dicari pn dpt beli, and sluar grey from voir, pastu pastu beli buku! entah tibe2 rs nk membace, lame da xmembace. ye ar, since 3rd year ni, mane bace notes mcm nk bungkang mata da, jarang la skit. so, minat membace da dtg balik weee. so penat2 pilih, last2 pilih sophie kinsella punye, undomestic goddess. mcm best je kan. lgpun xpena bace yg ni, twesties girl tu mcm xlogic je, so mls nk beli tu. Lagi satu, smlm ade try cr magazine Aquila, tp xjumpe pun! ntah2 xjual kt Mesia lagi ;( pastu jalan2, kdg2 tersrempak ngn anak2 Mak Lang, tp dorg mrayau dorg la. Aku mrayau sorg2, sbb mls nk ikut haha. Mrayau sorg2 shopping lg sng. Tak ingat ape dah bile nmpk kedai, ha, tahap sangap gile da ni. Duk kg lame sgt, sangap nak pegi kedai. ;)) Dapat pun lepas rindu smlm. Lepas jusco, pegi superCOWBOY plak! huish! banyaaaaaaaaak gile bende wey. sumpah terbungkang mata. mcm kedai jepun kt ioi mall tu, tp lagi besaaaaarr, lagi banyaaaakk. ckp je la ape, baldi, parang, sume ade. tmpt tu mcm tmpt borong utk org nk menjual. So, semuaaaa ada. Tapi duk rambang2 mata, last2 kedai nak tutup. sempat beli painting utk rumah and manik baju je. Heeee. beli manik sbb nk jahit kt baju sndri! yay! tetibe teringin nak jahit sndri, pg tempah bkn murah pun, bazir je, da la jahit skit je. heheh. so jahit sendri je la malam td. besh! tapi bru siap seblah lengan utk due2 baju ;)) sb bek ade baju kurung ijau, berbaloi la beli manik2 ijau.

ngantuk la. xtido ni dr subuh. da la smlm tido kul 3pagi. haih. menjahit manik pnye psl. ketagih oh! jap lg pun nk tido jap, pastu nk smbung bwat ;))

WEHWEH! bile cek balik ape aku type, terbace psl taman cempaka tadi, lupe plakkkk weeeeyy. ya allah bole x aku lupe nk blog psl ni! ari tuuuuuuuuuuuu! kat bazar tu. ya allah. subhanallah. ari tu eri ngn fazli bwk g taman cempaka taw, tp dorg jalan2 tgk brg laki la, aku plak jalan sorg2. Taman cempaka tu mcm jalan tar kt kl taw. panjang gile, banyak gile kedai. tengah jalan sorg2 tu, duk sibuk tgk tudung. TIBA TIBA, ade org tegur. "zaty," aku dongak je, WHOA! EX aku! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakk. *rase nak carut sampai mulut lumpuh* ciut btol! aphal die kt situuuu?? time tu perh, mcm pucat kot! mcm kena postural hypotension tibe2. O_O tp lame2 dlm 2 saat tu, bru sedar. pastu mcm "Oh. Hi." pastu tanye2 bende biasa. mule2 tu die ikut je. lame2 pastu, tibe2 die ajak teman plak, pastu aku cm nk ckp ape, ckp "um sukehati" je la. AIGO! then bole plak die teman je, tgk semua benda. pastu kan pastu kan, tibe2 hp bunyi. HAH kau! mcm tau2 je balak aku ni, die call hahahahha. time tu aku dah mcm ohmakkau! mcm pucat lg skali, aduhai, byk btol adegan pucat memucat mlm tu. tp angkat je la. pastu mcm biase, afiq tanye ktne, tgh bwatpe. Pastu aku pn ckp je la cm biase, kt bazar. pastu aku rs cm baek bgtau kan, watpe sorok2. so aku ckp "ayg tau x org jmpe ex org!" pastu afiq cm tkejut gk, tp die cm biase je. WHOA. pelik. die xde plak cm jeles, die just ckp die da expect sbenarnye, and suruh hati2 je, jgn bg fid (name ex aku) bwat bkn2 ke apa. Aku cm okay2, ckp borak2 biase, make sure afiq okay with the situation then aku ltk phone. Pastu toleh2 je, fid da diri dengan 2 air. Perh, siap belikan air o_O aku pn rembat je la, free kan? haha. pastu die teman je la aku shopping2 smpai 3 pagi, sampai ke hujung bazar tu. Baek x baek? Serba salah gk, aku maen menonong je shopping, die kne teman cm pak turut. tp lantakla, sape suh ikut kan? hehe. Tapi okay la, xde la awkward mane eventhough da 2 taun lebih xjmpe lps breakup yg penuh drama. Rase mcm da bleh forgive and forget. Finally. Lame gak kan nk heal. Maybe sbb afiq ade jgak kot. So senang move on and let go ;) Syukur jgak jmpe mlm tu, terer btol, time2 xsangke plak jmpe, tergedabak aku tkejut! at least esoknye time raye xde la awkward terjumpe kt umah Wan. jumpe seblum raye, ok kot. hmm. then esoknye time raye xde ape pun, masing2 xbertego. just senyum je dr jauh and time die nk balik, die bg agpau. tp 5 inggit je ;( hmph. and raye kali ni family aku xberaya umah die pun. so xde ape. itu saje pertemuan sengal di malam seblum raye. haihh. agak2nye lepas ni jmpe lagi x? hmm, klau ikutkan, aku da ready da nk bekwn balik. ye la, dlu asek reject je friend request die smpai die nk give up add da kot, sbb dlu menyampah. skang da ok rasenye. entahlah. xsalahkn ex bekwn balik? ntah. tgk je la nnt. ikut je takdir.

nak kain niii. smlm try dlm fitting room je. tp rs cm xnk beli. tp bile balik nak plak hoho. teringin nk try pakai kain la plak aku ni. wewit!! memang ku sudah buang ta bi at.

2 comments:

zahirah said...

pandainye die jahit manik!! nak tempah jahit manik boleh? hihi ;D

skinnyjeens said...

pandai ke? haha. maen hentam je ni. bkn reti pn. jahit ikut suke. ktagih plak ble da start, ni pun bru je lps jahit manik kt baju lg satu ;)) tempah? tatauuu. bg terer dlu keh haha

Post a Comment