Pages

Friday, May 28, 2010

Hari ini dan Semalam.

Semalam saye pegi 5th malaysian conference on healthy aging kat pwtc held by UPM and other sponsors, biasa je la. Tapi happy sbb dapat minum pagi yang sedap dan ramai org 'suke' kopi pahit yg disediakan haha. Then, Dr M was there (this is something im proud of), hes adorable la, and his speech is somehow funny at times, xde la serious mana. Eventhough hes not that great as an islamic leader, but personally i think hes kind of the GREATEST prime minister of Msia ever~, i mean Msia wouldnt be that much of an achievement if he doesnt exist kan. Brape byk je la laki yg bsemangat mcm die nk bangunkan negara, looking at all the menteri nowadays, semua tah pape je. And im impressed at his health condition, hes probably like 80++, and like he said, hes healthy and obviously not forgetting things like old ppl usually do, siap bole bg speech tanpa gune kertas speech semua. Tongkat pun xpkai! Jalan macho je acehh hehe. Bagus btol, mesty jage mkn sume.

Anyways, after that was all the boring presentations about heart diseases, i left to the mall with some friends. Shop at the warehouse sale on the top floor of parkson. Bought 1 trousers from voir, 1 akemi bed sheet, 1 pink bathroom mat, 1 nicole shirt and 2 bras from audrey. Wehee. terus bankrupt. then pegi balik ke pwtc, mkn lunch buffet kemudian disuruh keluar (konon students are not allowed to eat, u guys are suppose to leave before the lunch) tapi saye tetap makan sambil buat muke bodo haha. Lepas makan bus2 sampai, tido dlm pjalanan, A pun tbongkang kt seblah dan balik ke upm.

Malam itu ke Alamande with A, Mdil and Pipah. Ate at noodle station, nasi goreng BBQ cedap. Jmpe Yana and Hud kat sana. Main arcade, menari and tembak2) pastu tengok prince of persia. Oh besh! Princess Tamina is beautiful (she was in the Clash of the Titans jgak rasenye)

Today, woke up late. Then Mdil and Pipah came to my house and picked me up (thank youuu! sayang kamo bedua!) kemudian pergi ke Beryls factory. Cett, buffetnya sikit je. Selebihnya kami shopping di kedai coklat. Beli banyak chocs, bought beryls romance for A since today is our anniversary (setahun 6bulan! insyallah lebih lama amin.) and the other boxes for mama (she loves choc!) im not really a sweet tooth, saye lagi suke makanan berminyak dan bergoreng. Oh dan bergrill. Makan banyak2 nanti muak. Jadi, saye ni kalau beli coklat, boleh tahan 6 -12 bulan. Hari tu pegi langkawi punye coklat pun banyak lagi. Semuanya jadi stok ^^ Bawah ni ialah plastik choc2 yang kami betiga beli.




oh kemudian solat di Masjid Besi, first time oh pergi! (walaupun saya org putrajaya, saye tetap jakun) oh well, biar la. Tapi CANTIK la, jadi lepas solat kami main2 tangkap gambar, rendam kaki kat kolam situ. Then pergi pasar tani Putrajaya, makan char kuey teow and kaya balls, lepas tu around 7 something mereka hantar saye balik ke ruma. Itu saja hari ini dan semalam ^^

cantik kannn? tempat wudhu pun cntik.



5 comments:

AFIFAH NAZRI said...

syg kamu juge dear~

n sy nak tekankan disini yang prince of persia tu sgt handsome dgn rambot sebegitu..rambot laen tak ensem da.. oh jatoh cinta

AFIFAH NAZRI said...

haah~ prince tamina dlm clash of titans jadi io :)

skinnyjeens said...

amboi cptnye komen hahaha. ye la, dastan tu awk pnye ye. sy mengalah amek garvis eheh.

fArAzAtIeY said...

hahaha..choc buffet y sket??gye dye promote cm byk sgt je..gle le smpat bli mcm2 tym kt parkson tuh..bguih le ko.klu aq mst x kot..im a bit picky..agaga~~~

skinnyjeens said...

oh aku klau bab shopping mmg cpt cr brg. cntik2 je aku beli, yg burok sume aku pndg skali je da tau burok and trus blah. haha, expert sudah. ^^

Post a Comment