Pages

Sunday, May 9, 2010

Mama.

 
Malam ni dah masuk Mothers day. Perasaan yang ketara sangat, rasa sedih sebenarnye sebab tak dapat bagi mama saye hadiah best2. Tak mampu, sorry mama. Buat masa ni, benda biasa saja mampu. Apa2 pun, saye belanja mama makan hari tu. Dekat Bayou, Alamanda. Saje belanja awal2, tak semestinya masa hari ibu kena layan elok2. Bila2 pun bole.  

Pukul 10 tadi mama da masuk bilik, berehat. Tapi saye tunggu pukul 11 lebih, baru masuk bilik mama. Seb baek mama xtido lagi, so saye tepuk bahu mama. "Ma, Happy Mothers Dayyyy!!!" Hehe, mama tergelak je. Pastu saye ckp, sori ma. ati xdpt beli apa2, xmampu nk bagi beg Coach. 

Mama hanya ckp tak ape, hari tu dah belanja makan. Mama tak kisah pun. SEDIHHH! Pastu saye peluk mama lama2, due kali. Lepas peluk tu, sy jerit HAPPY MOTHERS DAAAYYY! lagi skali sambil angkat tangan hahah. Bwat bising je malam2 :DD, sayanggggggggg kt mama sy. Orang paling penyabar dgn karenah sy. Tak mungkin dpt hidup waras tanpa die. Die dan abah sangat best. Haih, meleleh air mate type cmni haha. haih. Sebak, takut tak dapat banggakan mama. Takut. Paling takut jadi anak derhaka dan kecewakan mama. Doa malam ni, semata2 nak berdoa supaye dapat jadi anak solehah untuk mama n abah. Cukuplah. Tu je doa yg dimakbulkan pn xpe, ye Allah. Semoge mama sy ditempatkan di kalangan orang2 beriman, semoge die dijauhkan dari azab kubur, dapat merasa sungai2 di syurga. Semoga setiap apa sy buat, sy tetap igt mama abah sy. Dan ya Allah, tolong eh panjangkan umur dorang, supaya sy sempat balas jasa dorang, sempat jaga dorang waktu dorang tua nanti. Amin

3 comments:

лuЯ ДfỈfãђ лãzЯỈ said...

jeles =.=

"eZa" said...

like this!

skinnyjeens said...

xpe la pipah. yg ade tu awk hargai jgak eh, yg ibu pulak, sedekah byk2 alfatihah.

Post a Comment