Pages

Monday, May 17, 2010

Jeram Toi

Saturdays event.
  • woke up at 7.30, gt ready and pack. Berkumpul kat bawah, kelam kabut gila. semua dah siap time tu. Naseb baek tak tertinggal bra ke apa macam pegi sunway lagoon dulu tu.
  • bertolak pukul 8 lebih, ada 4 kereta. Md, Frah, Mra and Ib drive. Awal2 tu we went to semenyih first untuk jumpa Ib. then pergi Jeram Toi. naik tangga yang tersangat2 tinggi. Sampai lenguh kaki! 
  • ini gambar semua orang tengah naik tangga yang membunuh! semuanya 18 orang. dengan beg2 besar diisi dengan makanaaaaaaaan.

  • sampai2 je, rendam badan. tapi naik balik bawak twisties mkn dlm air.
  • pastu naik lagi makan macaroni cheese yang dimasak oleh Ib, NYUMNYUM.
  • kami rasmikan dulu haha.
  • sandwich pun ada, nugget pun ada. bagus betul korang ni!

  •  ni bahagian bawah yang ada kolam n gelongsor. tapi ramai orang, so kitorang naik lagi tinggi.

  • sampai sini pun naik lagi.










  • dekat atas skali baru la jumpa tempat lapang, siap ada jambatan semua untuk g seberang. tukar seluar leggings dulu. then asik mandiiiiii2 je, rendam2. menyelam semua ada. menari lagu abracadabra, scrub gune pasir sungai. haha. bedah toi bukak kedai spa kat situ.
  • best gggggggggggggiiiiiiiiiiillllllllllllllllaaaaaaaaaaa!  memang rasa nak pegi lagi!
  • best sebab semua best. 
  • kemudian2, pukul 2lebih. siap2 mandi. toilet kotor! itu je slacknye, hape la. toilet mesia sentiasa kotor. ape nk jd le.
  • then bertolak ke rumah Md!! makan lunch yang sangat sedap sampai perut memboroi macam ngandung 3 bulan. maknye masak ayam masak lemak, dan dan ikan goreng, sup sayur dan kerang rebus bersama kicapnye.















  • lepas tu mereka 3 kreta beredar. dan kami berempat stay rumah Md, saye, Qla, Fif dan Yna. Qla membuta, kami pula melepak2 explore rumah Md, mandi kejap. MAKAN LAGI. 4 kali bertambah duduk rumah tu. gemuk aku. lepas salam2, kami balik ke college sambil melalak tak tentu pasal dalam kereta. Tapi Fif membuta, keje membuta je wahahah.
BEST!

6 comments:

zequest said...

hahahahahahahahaha.....best trip ever!!
ko thu, mse nk blik, lpas trun tgga yg b'tgkat2 tu, dua2 belah kaki ak x berenti t'ketar2...hahahahahahaha...but still it was nice!

лuЯ ДfỈfãђ лãzЯỈ said...

sempat g ngumpat ak ye kak =.=

skinnyjeens said...

hahah, curam gila aann. memang pun, aku da la bawak byk barang. ngan tupperwarenye, ngan jug airnye. ces! men tinggal je. seb baek aku xtergolek dog kt situ.

skinnyjeens said...

ohoh. ye la, membuta je. bangun2 da laen daerah. seb baek xlaen negara, kitorang jual kat thailand pun xsedar agaknye. :DD

Liyana Ramli said...

yet pegi cari ilham wat novel kat jeram toi.. hahahah

skinnyjeens said...

yet layan bluess je keje. JIWANG!!

Post a Comment