Pages

Monday, June 7, 2010

Haih.

semoga sekuat mana pun godaan dunia ke arah yang salah, saye tetap punyai prinsip sendiri. diberi panduan dan hidayah untuk buat keputusan yang betul setiap masa diuji, diberi keyakinan atas setiap perkara benar yang saye tegakkan, diberi kesabaran diatas setiap cacian dan teguran, diberi kelembutan hati untuk berubah pabila ditegur. dan sentiasa berani mengingatkan diri sendiri dan orang lain bahawa suruhan Allah mesti diikuti, dunia hanya sementara, akhirat selamanya, dan ajal itu boleh sampai bila2 masa. semoga saye tetap cuba berjihad, walau berat mana ujian. semoge niat nak kearah kebaikan tetap ada sehingga nafas terakhir. semoge hilang riak dalam diri dan sentiasa sedar yang saye tidaklah sebagus mana. semoge saye tetap membandingkan diri dengan orang2 beriman daripada membandingkan diri dengan orang kafir. supaya niat nak improve tu sentiasa ada.

dan semoge saye berjaya menjadi wanita solehah supaya saye boleh mengubah orang lain juga, mengubah nama Islam.

semoga Allah sentiasa beri saye hidayah dan lembutkan hati saye untuk ikut hidayah tu.  semoge Allah tak give up kat saye, saye tak nak sesat.

-sebenarnya kecewa, sebab hari ini seorang makcik berkata pada saye tryla buka tudung, lagi vogue. katanya saya masih muda, dah tua nanti baru la pakai tudung. sedangkan dia bertudung. kenapa macam tu sekali orang Islam zaman ni? apa motif die bertudung jika dia menyuruh orang lain membuka auratnya?

3 comments:

AFIFAH NAZRI said...

jangan ikot ckap macek sesat tu..isy2..ade gak manusia cani..

bagos ti..sy sy suke~ kite ade agame..ikot ape yang agame kite ajar...berpegang pade prinsip :)

anis mira said...

btol ke mcik tu ckp cmtu k.zati? gler kntg ah...xpna jmpe owg cmtu..plik2...ish2...

skinnyjeens said...

eh xtau la. die ckp dlm keadaan bergurau time tu. tp xsesuai lnsung gurauan die tu. aku xrase nak gelak pun bile die ckp cmtu haha. adoi. selame ni dgr dr org bkn islam je kan. first time lak dgr dr org islam, tkejut pun ade.

Post a Comment